Dag 2. Schleswig – Koblenz

Tidlig oppe som vanlig.
Naboen i Moreloen som fikk oss til å virke veldig små i bobilstørrlese (se bildet) var nok ikke et utpreget A-menneske, men det er mulig det var langt fra soveavdelingen til frokostsalongen 🙂  I løpet av sene kvelden eller natten var det kommet forholdsvis mange bobiler til plassen, og vi var nok ca 20 tilsammen. De fleste var faktisk tyske.
Etter en god frokost så var det bare å sette i gang. Første pitstop ble bensinstasjon. Men hvorfor kaller vi diesel-gutta denne plassen for bensinstasjon?
Prisen på diesel i Tyskland er omtrent som hjemme, den varierer fra kr 12 til 14,50 for literen, og den er dyrest langs hovedveien.
Med full tank satte vi cruisekontrollen på 105 km/t og sneglet oss nedover i høyre felt. Grunnen til denne forholdsvis lave farten var 3 ting,
For det første så viste det seg at det nesten var kjemisk fritt for trailere på autobahn denne dagen av uviss grunn. Jeg vet det er kjøreforbud for disse doningene i helgene i juli og august, men ikke i påsken. derfor hadde vi høyre felt nesten for oss selv. Jeg husker godt trafikken på autobahn fra 80-tallet etter muren mellom øst og vest ble revet. Da var høyre felt stinne av Trabanter og eksos, midtre felt fullt av Trailere og Toyotaer, mens Audi-feltet helt til venstre var som i dag.
Grunn nr 2 er forbruket av diesel.
Grunn nr 3 er stress. Det er ikke til å fornekte at det er stressende å kjøre på autobahn i 130-150 km/t. Du må hele tiden følge med i speilet, og du må skifte fil hele tiden. I Tyskland er det forbudt å ligge i midtre eller venstre fil hvis det er ledig til høyre for deg. Derfor blir det mye fil-skifting og bruk av blinklys.
Hvis du kjører Audi kan du ligge i vensre fil hele tiden fordi ingen kjører forbi deg, men det blir annerledes i bobil:-)

Men hvis du tror at fordelen ved å kjøre pent og forsiktig i høyre felt er at du kan nyte utsikten tar du feil! I nord-Tyskland er det nemlig ingen ting å se på. Det finnes ikke annen utsikt enn Audier i 250 km/t i venstre felt, noe som kan føre til midlertidig misunnelse. Det er gørr kjedelig fra Flensburg og nesten ned til Koblenz langs autobahn. Det er visstnok litt annerledes hvis du kjører utenom autobahn, men det har jeg aldri gjort selv. For oss har dette blitt en ren transportetappe, og det blir det nok i framtiden også.

Adolf Hitler er det vanskelig å snakke pent om, men det var han som fikk satt i gang arbeidet med å bygge autobahn, så noe positivt fikk han gjort. Men autobahn består av betongdekke, ikke asfalt, og det begynner å bli såpass slitt at tiden er kommet for å vedlikeholde.
Derfor er det veiarbeid nesten sammenhengende fra Flensburg til Koblenz, og det er alltid køer. Slik har det vært i 30 år, og slik må man regne med blir de neste 30 år.
Skal man fra Flensburg til Koblenz kjører man via Hamburg. Beregn god tid forbi denne byen. Etter man har passert Hamburg kan man velge om man vil kjøre A1 eller A7. Jeg tror det er ca like langt, men det er mulig at det kan være litt mindre trafikk på A1 via Bremen. Vi kjørte A7 via Hannover denne gangen.

Vi så bare en liten ulykke på turen, og den var i motsatt felt. Og det var ikke mange bobiler på vei nedover, det var faktisk veldig mange på vei motsatt vei, altså nordover.
Langs autobahn er det mange rasteplasser med toaletter, og det er mange diesel-stasjoner og restauranter. På disse stedene er det utmerket å gå på do. Det koster 0,7 Euro, men du får kvittering på automaten, og du får en tilgodelapp på 0,5 Euro som du kan bruke i kiosken. Rent og pent er det også på disse stedene. Anbefales.

Men ellers er det bare en ting å si om turen fra Flensburg til Koblenz…………..zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz og gjesp!!!!!!!!!!!!!!!

Vi ankom Koblenz i femtiden, og sjekket inn på Knaus Campingpark. Denne plassen ligger helt ned til elven der Mosel og Rhinen møtes, og er en perle av en plass, og bør nok forhåndsbestilles i ferietiden. Posisjon 50.366481, 7.604882.
Stoler og bord ut, og det var bare å sitte og nyte 🙂


Vi står nest bortest. Finn lupe 🙂

Og mat må man ha……

Og når man er i Tyskland så…..:-)

Står fint her!

Share This:

Legg igjen en kommentar