Vår/Sommer 2023

24. – 27. april 2023

Vi hadde lyst på en liten bobiltur igjen etter påsketuren, og tenkte at en liten Sverige-tur ville være fint. Vi kom ikke avgårde før sent mandag 24. april da det var noen forpliktelser hjemme først. Det som ble bekymringen var at det begynte å snø igjen denne mandagen. Vi trodde jo våren var kommet og at det ihvertfall ikke skulle legge seg i veibanen. Så vi dro avgårde retningen Charlottenberg kl 20.00 om kvelden. Det er for oss vanligvis et par timers kjøring. Men skal si denne snøen la seg i veibanen ja. Det var et forferdelig føre mellom Stange og Skarnes, og særlig Guri satt med hjertet i halsen. Men sjåføren er stødig og har gode kjøreferdigheter. Så redselen til Guri bunnet ikke i det, men det er så mye trailertrafikk på denne strekningen, og vi møtte mange. Så det var litt ubehagelig. Men vi fikk sneglet oss over, og da vi kom til Skarnes hadde snøen gått over til regn, så da ble det bedre. Men litt slitsom kjøretur så vi tok en overnatting ved Charlottenberg Shoppingsenter før vi dro videre til Kristinehamns Gästhamn tidlig neste dag. Litt dårlig vær, men tok et par rusleturer i byen og mye kos inne i bilen. Hjemturen gikk fint uten noe mer snø 🙂

10. – 15. mai 2023

Etter et par uker hjemme for å ordne noen prosjekter der bar det ut på veien igjen. Første stopp Arvika, hvor vi overnattet på gratisplassen nedenfor jernbanestasjonenVi kom litt sent av gårde hjemmefra, så en passe etappe for oss dit. Målet var Lyrestad ved Göta Kanal. Dit gikk ferden dagen etter, og vi fikk en fin plass med strøm helt inn til kanalen. Det var mange biler her, og på kveldene fyltes det opp og i helgen var det helt fullt. Vi hadde strålende vær og fikk syklet begge de to hele dagene vi var der. Deilig å kunne sykle i shorts igjen, da ble det en smak av sommer. Ikke så mange båtene på kanalen ennå, det var nok litt tidlig for båttrafikken. Men et flott opphold. Her var vi fra 11. – 14. mai. Vi hadde bestemt oss for å være hjemme 17. mai, da vi har noen faste tradisjoner med barn og barnebarn. Men på veien hjem tok vi en overnatting igjen i Arvika, på samme plass som på veien til Lyrestad.

18. – 27. mai 2023

Dette året hadde vi bestemt oss for å oppleve blomstringen i Hardanger. Siden vi ønsket å feire 17. mai hjemme så dro vi avgårde på morgenen den 18. mai. Vi hadde lyst til å kjøre Hardangervidda, men var litt usikre da det hadde vært vind og snø over der i det siste. Vi fulgte med på veitrafikksentralens meldinger, og på morgenen anbefalte de vinterdekk pga is i veibanen. Vi har helårsdekk, men er nå ikke helt det samme som ordentlige vinterdekk. Men vi satset på bedre føreforhold utover dagen. Og det stemte. Etter klokken 13.00 var det ingen meldinger der og det var blitt både bart og tørt. Men det lå igjen en del snø på fjellet, og vi så at det hadde fokket seg noen steder, men som nå var tint. Så turen over gikk fint. Vi så også noen skiløpere der oppe.

Vi peilet oss inn på Hardangerbrua som første stopp. Der fant vi på Park4Night en bobilplass – eller nærmere sagt en rasteplass (Kvernabekken Park) hvor det sto flere bobiler og privatbiler. Her var toalett for den som ønsket å bruke det. Biler kom og kjørte hele tiden, da dette tydeligvis var et yndet utfluktsted. Gratis å stå, og vi var noen biler som overnattet. En hel grei plass å overnatte.

Vi har sett litt på Lothepus-serien på tv, og hadde lyst til å besøke bobilplassen hans i Odda. Vi så da vi kjørte innover at det nok var noe tidlig på grunn av en sen og kald vår for full blomstring, men det hadde absolutt begynt. Og det er jo flott når man ser så mye frukttrær i blomstring på en gang. Da vi kom til Odda og bobilplassen så var det nesten fullt. Var langhelg så mange som skulle ut på tur. Men det var et par plasser ledige og vi bestemte oss for å overnatte her. Litt kamp om strømmen, da det ikke var nok til alle. Vi klarer oss godt uten, men koblet oss på da det ble ledig. Mange i festhumør og det var livlig ut over kvelden, men kl 23.00 var det ro. Været var flott, så det ble til at vi overnattet på denne plassen i 3 netter, før vi reiste inn til Jondal på mandag for en overnatting på båthavna der.

Noen bilder fra oppholdet i Hardanger:

Nå var det spådd litt dårligere vær i vest. Derfor satte vi kursen mot Telemark for å se oss litt om der. Første stopp Vrådal. Der fant vi en parkeringsplass for bobiler nedenfor Jokeren. Ingen fasiliteter, men kr 150,- for å stå over natten.

Vi hadde lest om en bobilplass som heter Villmarkseventyret, som ligger mellom Drangedal og Lunde. Denne ønsket vi å teste ut. Dette var en flott tilrettelagt plass. De har egen hjemmeside hvor det står mer om – og er bilder fra – denne flotte plassen. Vi var der kun denne ene natten, men et sted vi gjerne kommer tilbake til.

Ferden videre gikk så til Hønefoss. Her var det en parkeringsplass i sentrum som bobiler kunne stå over natten – til vanlig parkeringstakst. Så for den natten vi sto der betalte vi kun kr 91,-.

Siste stopp på turen var Skrukkelisjøen i Hurdal. En fin plass for fricamping. Her måtte fiskestanga frem. Resultat; en liten ørret. Vanskelig å få noen store fra land, må nok ut i båt for å få noen av en viss størrelse. Det var et par bobiler til på plassen, blant annet et tysk par. Men det er det god plass for flere her. Et fint døgn.

Lørdag 27. mai måtte vi hjem igjen, da et av barnebarna skulle opptre i en danseforestilling. Det måtte vi få med oss. Men vi hadde igjen hatt en fin bobiltur med mye fint vær og mange fine opplevelser.

3. – 7. juni 2023

Vi hadde ikke vært mange dagene hjemme før vi igjen begynte å snakke om tur. Prosjektene hjemme var godt i gang, og vi fant ut at de ikke ville gå fra oss selv om vi tok noen dager »fri» igjen. Baserte oss på fricamping denne gangen, og målet var Finnskogen. Da vi dro av sted på lørdag 3. juni ombestemte vi oss litt og førte bilen mot Sverige og Arvika først. Nok en gang valgte vi parkeringsplassen nedenfor jernbanestasjonen. Og her var det voldsomt mange bobiler og noen campingvogner. Vi fikk nok den siste ledige plassen i første rekke mot vannet. Men flere kjørte sammen og de hadde plassert seg i andre rekke. Og folk koste seg. Noen spilte musikk og sang, og det er bare koselig med litt liv. Natta ble litt urolig da lokale ungdommer sto på plassen bak og spilte ganske så høy musikk gjennom hele natten. Men det tåler vi, sånn er det bare.

Vi hadde kun tenkt å være en natt, men vi ombestemte oss og ble en natt til. Vi tok ut syklene og fikk oss en god sykkeltur på formiddagen. Da fikk vi sett litt mere av byen, Arvika er en veldig fin og koselig by.

Mandag 5. juni satte vi kursen mot Finnskogen. Vi fant en fin plass ved sjøen Skasen. Vi fisket en del, men uten resultat denne dagen. Tidlig kveld kom det en tysk motorsyklist som satte opp teltet på samme plassen, men flere kom det ikke dette døgnet. Et fint døgn ble det her og.

Dagen etter hadde vi lyst til å prøve en annen sjø på Finnskogen. Vi kjørte forbi flere vann uten å finne noe sted å parkere, men kom etterhvert til en sjø vi fant ut het Breisjøen. Her fant vi et fint sted å parkere, så her la vi oss til. Fiskestengene måtte prøves her og, men fortsatt uten resultat. Ikke lett dette. Enten er det været som er for fint, vinden som blåser feil vei, feil redskap etc….. Men – som alltid hadde vi et koselig døgn her også. Dro hjem tidlig onsdag morgen (7. juni) for å delta på sommeravslutningen for Seniornett; et nettverk for datahjelp for eldre som vi er med som veiledere på. Og så må vi ferdigstille prosjektene i heimen…. …og planlegge neste bobiltur….

Noen bilder fra oppholdet på Finnskogen:

Share This:

Legg igjen en kommentar