17. – 21. mai 2024

På 17. mai er det det å se på skoletoget som gjelder hos oss, samt at hele familien kommer hjem på spekemat m.m. litt senere på dagen. Så den dagen er koselig å feire hjemme. Men må innrømme at det rykket litt i bobilfoten i finværet, og særlig med tanke på at nasjonaldagen var dagen før pinsen. Og godværet skulle fortsette hele langhelgen. Så etter at alle var gått hjem satte vi oss i bilen – retning Sverige.

Det var tid for den årlige fuktkontrollen, og vi hadde time hos Tekno Maskin på Opakermoen tirsdag etter pinse – 22. mai kl 08.30. Derfor ble det ikke lange turen nå, men noen dager fikk vi til.

Fredag 17. mai: Vi kom avgårde i 18.30-tiden og satte kursen mot Charlottenberg. Her overnattet vi ved HyperMat – sammen med veldig mange andre. En grei plass for en overnatting. Et lite glass vin bevilget vi oss på denne nasjonaldagen før vi tok kvelden og krøp til sengs.

Lørdag 18. mai: Vi kjørte videre mot Arvika. Vi hadde hørt at det et par dager før var fullt på alle plassene rundt Arvika, også denne grusplassen vi pleier å stå på. Men vi måtte sjekke. Vi kom dit ganske tidlig, og da var det som vi fryktet; fullt. Men vi tenkte at noen kanskje skulle videre, så vi sto og ventet litt. Da kom det en som sa at de skulle dra så vi kunne overta plassen deres. Det takket vi for. Men dette var bakerst mot veien, og det er stor forskjell på å stå der og i første rekke mot sjøen. Så vi slo oss ikke ordentlig til. Og jammen var det noen der også som dro. Så da fikk vi en fin plass mot sjøen, og vi bestemte oss for å være der i to dager; til 2. pinsedag. Det kommer og drar noen hele dagen, men om kveldene var det igjen fullt på på plassen. Arvika er populært.

Finværet fortsatte som meldt. På lørdag gikk vi på restauranten nærmest bobilplassen; Barbord, og spiste lunsj. Deilig asiatisk-inspirert mat til en rimelig penge. Fristet til gjentakelse, men dessverre hadde de ikke oppe påp søndag. Men en annen gang….

Ellers ble det noen småturer i området og ellers sitte ute og nye finværet. Det morsomme var at de som var i nabobilen hadde vi truffet på et nyttårscruise med Color Line 9 år tidligere. Men ikke sett siden. Så det var morsomt å treffe igjen de.

Mandag 21. mai: 2. pinsedag er ikke helligdag i Sverige. Så før vi kom oss over grensen til Norge hadde vi fått handlet både mat og kvoten på Systembolaget. Siden denne timen for fuktkontroll var så tidlig dagen etter bestemte vi oss for å ta inn på Sanngrund, kun et par kilometer fra Tekno Maskin. Her koster det kr 440,- pr døgn. Noe dyrt synes vi, men for denne gangen passet det best å ligge slik. Det er et veldig koselig sted helt ned til Glomma. Lunsj ble inntatt på kafeen. Så vi hadde et fint opphold her.

Tirsdag 22. mai: Fuktkontroll ble utført. Prisen var lagt på hele tusen kroner siden i fjor, så nå var prisen oppe i kr 2 300,-. Men dette er nødvendig for å opprettholde garantien, så det er bare å betale og se glad ut. Greit å være ferdig med ihvertfall.

Etter fuktkontrollen dro vi hjem igjen. Noen avtaler hjemme som måtte opprettholdes. Men vi ser jo igjen frem til neste tur, som nok ikke er så langt unna.

Guri og Lars Ove

Share This:

Legg igjen en kommentar