2 august. Zierow – Aabenraa i Danmark

Vi startet med frisk mot på småveier til i første omgang grensen til Danmark, Flensburg. Men etterhvert ble det kjedelig og ensformig det og, så vi ga GPS’n beskjed om å føre oss raskest fram til Flensburg.
Framme i Flensburg dro vi denne gangen til Scandinavian Park kjøpesenter i stedet for det gigantiske Citti kjøpesenter. Grunnen til det var at sjåføren ikke han fordra store kjøpesentre, og vi ville få vasket bilen.
I nabobygget til kjøpesenteret ligger Mr.Scandic Truck Wash, og vi sto i 10 minutter i kø før vi kunne kjøre inn. 4 mann gikk på med børster, svamper og andre remedier, og bilen ble grundig vasket, også på taket. Etter 20 minutter var bilen ferdig og sto der blank og fin, og prisen på 38 auro var det ikke noe å si på 🙂

Turen inne på kjøpesenteret tok mindre tid, da vi bare skulle ha et par ting. Grenseovergangen er nå strengt bevoktet. Det er innsnevret til et felt, og bilene må kjøre gåsegang mellom en del menn i uniformer som sannsynligvis ikke kan smile.

Så da var det å finne en camping. Valget falt på Aabenraa, som ligger midtveis mellom grensen og Kolding. I Aabenraa som visstnok er en koselig by, ligger det en stellplatz for bobiler nede ved havna i gåavstand til sentrum, men den så ikke noe koselig ut med grusdekke, så vi tuslet litt lenger ut mot havet. Der fant vi Sandskjaer Strandcamping. Vi hadde ringt noen timer i forveien for å høre om det var plass, noe det var. Ingen reservering var nødvendig.
Koselig plass helt nede ved sjøen og meget hyggelig personale. Når vi sjekket inn fikk vi opplyst at dusjene kun tok danske 2-kroninger, noe vi ikke hadde med oss. Null problem sa resepsjonisten, og ga oss 10 stk 2-kroninger. Vi kunne bare levere tilbake de vi ikke hadde brukt. Nå skal sies at 2 to-kroninger var nok for en god dusj.

Koselig kveld, og tidlig kveld.

Fra campingen

Legg igjen en kommentar