1 august. Stettin – Zierow i Tyskland.

Etter å ha bunkret litt på en Lidl butikk med fornuftige priser, så måtte vi sette retning Flensburg.
Og etter å ha dundret på gode motorveier noen dager, så startet vi og også denne dagen med å kjøre på motorvei, men etter at vi hadde passert den tyske grensen omprogrammerte vi GPS’n til å unngå motorveier og vi la inn Flensburg som mål.

Det er alltid spennende å kjøre småveier synes vi, så dette begynte meget bra. Men jeg vet ikke om det bare er i denne delen av Tyskland det er slik, men på enkelte strekninger er det fryktelig smalt. Og når du møter en lastebil er det ikke mange cm om å gjøre før et speil hadde gått heden.
Et annet rart fenomen er at det på hver side av veien står noen enormt store og gamle trær helt inntil asfalten, og de er beskyttet med grovt metallrekkverk slik at ikke stammen skal bli skadet. Det er KUN selve stammen som er beskyttet, mellom trærne er det ikke rekkverk. Snålt!! I Norge hadde vi nok hogd ned disse trærne og laget bredre vei.

Ellers ble det en fin tur helt til vi skulle gjennom Rostock. Der var det en omkjøring mannen i GPS’n ikke hadde fått med seg, og vi rotet oss inn i noen utrolig smale gater nær gamlebyen, men det gikk bra dette også etter å ha brukt fortauet som kjørebane 🙂 Der hadde ikke Elegancen, Moreloen eller Concorden kommet igjennom, og de hadde gått glipp av mye fint å se på 🙂

Vi begynte å se etter en camping og co-driveren fant en som så lovende ut. Det var Ostsee-Camping Ferienpark Zierow, og der sjekket vi inn for natten. Flott stor camping med fin strand, butikk og restaurant. Stort rent og flott sanitærbygg, og romslige plasser.

På denne strekningen hadde vi trodd at vi kunne se Østersjøen fra bilen, men det kunne vi ikke. Litt skuffende, men vi angrer ikke på veivalget.

Kvelden kom fort, og etter å spist middag og kommentert alle de andre gjestene som gikk forbi, så ble det køya.

Legg igjen en kommentar