6. – 15. mai 2024

Hamar – Eidsvoll – Lesja – Atlanterhavsveien – Åndalsnes – Ålesund – Skjåk – Skumsjøen – Hamar

I februar oppdaget vi at Kroken skulle ha bobilfestival i mai. Slike festivaler har vi aldri vært med på tidligere, så dette ble vi enige om at vi skulle prøve. Så vi meldte oss på. Festivalen skulle være fredag til søndag 10. – 12. mai i Åndalsnes.

7. mai skulle vi ha service på bobilen på Jessheim. Derfor pakket vi bilen og dro av gårde mandag 6. mai for så å dra videre nordover etter utført service. Vi overnattet på bobilparkeringen på Eidsvoll, hvor vi har stått flere ganger tidligere. Kort vei til Jessheim og servicen. På plassen sto det en tysk bobil da vi ankom.

Tirsdag 7. mai: Vi hadde time kl 09.00 og etter ca 2 timer var bilen ferdig. Da tok vi fatt på veien nordover. Før denne bobilfestivalen hadde vi lyst til å besøke Bud/Averøya/Atlanterhavsveien. Men på veien skulle vi innom Tretten og levere en levegg vi hadde solgt. Den var litt for stor for oss, derfor var vi glad for at noen ville kjøpe den. Vi hadde lyst til å investere i et popup-telt i stedet. Så etter en hyggelig prat og handel på Tretten fortsatte vi ferden. Ut på ettermiddagen syntes vi at vi hadde kjørt langt nok, og så etter en plass å overnatte. Prøvde oss på en parkeringsplass på Dombås som vi fant på Campercontact, men der var det nå anleggsarbeid og ikke særlig koselig. Så vi kjørte videre. Da fant vi en rasteplass på Park4Night; rasteplass på Lora. Fin plass litt tilbaketrukket fra hovedveien. Plassen var delt i to; trailere på den ene og andre biler på den andre plassen. Her slo vi oss til. Fine og rene toaletter var det her også. Etter oss kom det et par biler til som også overnattet.

Onsdag 8. mai: Siden vi allikevel skulle kjøre forbi Kroken i Åndalsnes på vei ut til Bud, ville vi stikke innom og se på dette popup-teltet. Det finnes i to størrelser, og da er det greit å få sett på det før evt kjøp. Da vi kom dit så vi at det allerede sto mange bobiler på festivalplassen, og det viste seg at de første hadde kommet lørdagen før. Dette ble vi litt forundret over da vi hadde tenkt å komme fredag morgen og trodde det var slik det skulle være. Vi fikk beskjed om at vi kunne parkere nå hvis vi ville. Men vi hadde lyst til å dra videre ut som planlagt. Men først så vi på popup-teltet, og fant ut at det minste var passe for oss. Så da ble det handel. 15% på hele butikken gjaldt hele den uka før festivalen.

Vi dro så videre ut til Bud. Men de alternativene vi fant for overnatting syntes ikke vi noe om, derfor dro vi videre til Averøya. Vi har flere ganger overnattet på Atlanterhavsveien sjøstuer, men denne gangen droppet vi det og dro tilbake langs Atlanterhavsveien. Her fant vi en plass ved veien hvor det var mulig å overnatte. Litt sur vind, men vi kunne sitte en stund ute og nyte den flotte utsikten.

Torsdag 9. mai: Dagen etter var det blåst og regn. Vi fant da ut at vi ville dra til Åndalsnes og slå oss til på festivalområdet. Vi ble anvist plass, og var fornøyde med den plassen vi fikk. Men jammen var det kommet mange biler alt.

9. – 12. mai: Litt varierende vær. Innevær torsdag, noe sol på fredag, litt av og på med regn lørdag og sol igjen på søndag. Festivalen startet fredag kl 12.00 og avsluttet søndag kl 16.00. Det var ventet 235 biler, men noen frafall var det. Møtte opp 227 biler fikk vi opplyst.

Det ble mange turer i butikken, og noe handel ble det også. Teltet hadde vi jo kjøpt før, men nytt kjelesett, nye vinglass og noen småting ellers ble det.

Vi reiste jo alene. Men så at på slike festivaler er det små og store gjenger som møtes. Siden det heller ikke var «sitte ute»-vær, ble det ikke så mye prating med andre rundt. Men det var trivelige omgivelser og et fint arrangement med servering av pølser, vafler, kaffe m.m. og musikk ute foran butikken. På fredag og lørdag kveld var det arrangementer i teltet. Vi var ikke i teltet på fredag, men var med på middagen på lørdag. Høy stemning og mange koselige folk rundt bordet. Det var over 400 mennesker som skulle ha mat, og vi var spent på logistikken. Men det gikk som smurt; varm mat fikk vi alle. Og god var den også. Gryterett med ris og salat/brød.

Dagen etter skulle vi videre. Vi syntes Kroken Åndalsnes hadde fått i stand et godt arrangement. Nå hadde vi prøvd dette, men var enige om at det ikke helt var vår greie. Vi var for liten «klikk» fant vi ut. Men nå var det prøvd, og vi koste oss allikevel disse dagene som vi alltid gjør på bobiltur.

12. mai: Søndag etter frokost ble det avreise på oss. Vi hadde pekt oss ut Vestnes. Et sted vi hadde hørt om men ikke vært før. Vi kjørte dit, og var innom de to bobilplassene som fantes der. Litt surt og kaldt, men sol. Men vi ombestemte oss og dro til Ålesund i stedet. Her har vi tidligere overnattet på bobilplassen nærmest byen (Hjelsetgården), men nå fikk vi lyst til å se hvordan det var på den andre plassen; Skjerva bobilplass. Her var det noen få biler da vi kom og siden det er en stor plass var det bare å velge og vrake. Vi slo oss til og det var nå et strålende vær. Prisen er kr 350,- pr natt. Men det er store fine plasser helt ned til sjøen, og pent og rent servicehus. Tømming av do/gråvann og påfylling av vann var det også muligheter for. Vi likte oss her.

13. mai: Vi måtte være hjemme senest formiddagen 15. mai, og måtte nå starte på veien hjemover. Vi kjørte fra Ålesund etter frokost, og vi ville kjøre om Stryn og over Strynefjell. Gamle Strynefjellsvei var ikke åpnet for sesongen.

Akkurat hvor vi skulle slå oss til for natten visste vi ikke, vi fikk se hvor det var mulig og hvor langt vi orket å kjøre. Vi ville ikke inn på campingplass, og så på andre muligheter fra Stryn og videre. Vi opplevde at det ikke var så mange muligheter rundt der å fricampe, bobilturister vil de ha inn på campingplassene. Så vi kjørte over fjellet hvor det fortsatt var mye snø i terrenget, men fine og bare veier. Etter Grotli bar det nedover igjen og i Skjåk, et godt stykke før Bismo, var det en plass hvor det sto en plakat om at bobiler var velkomne. En diger plass helt ned til elva. Her slo vi oss til. Skikkelig elvesus. Fortsatt fint vær, så middagen ble fortært ute. Her var vi helt alene.

På plakaten står det at det koster kr 100,- å parkere. Det sto oppført et vipps-nummer og navnet på gården plassen tilhører. Men i vippsen fikk vi ingen treff på verken navn eller nummer, så vi fikk ikke betalt. Det verste Guri vet er å ikke få gjort opp for seg, men her fant hun ingen mulighet.

Etter en god natts søvn til elvesusen fartet vi videre. Den siste natten ville vi tilbringe i kort avstand fra hjemme for å rekke avtalen vi hadde siste dagen. Vi siktet oss inn på Gjøvik-området. Vi sjekket om båthavna på Gjøvik var åpnet, men det var den ikke. Det sto fortsatt båter der som ikke var satt på vannet enda. Så fant vi en plass ved Skumsjøen på Campercontact. Skumsjøen ligger mellom Hunndalen og Raufoss. Dette er en ren parkeringsplass, men nede ved sjøen var det koselig. Fortsatt flott og nydelig sommervær.

15. mai: Igjen startet vi etter frokost. Dette var siste overnatting for denne gang. Kun ca en time hjem til Hamar. En fin tur har dette også vært, selv om været har vært varierende. Men det må man regne med i Norge. Vi fikk da besøkt flere steder på turen hvor vi både har vært og ikke har vært tidligere. Forøvrig blir det ikke lenge til neste tur; om kvelden 17. mai pakker vi bilen og drar av gårde igjen.

Guri og Lars Ove

Share This:

Legg igjen en kommentar