Dag 4. Koblenz

Dagen startet med en god frokost, og vi var litt late i dag. Vi hadde bestemt oss for å slappe av, men vi ville ta taubanen opp til festningen.
Det er vel ikke mer enn ca 100-200 meter i luftlinje til den, men det er kaldt vann i mellom, så vi måtte gå 2-3 km rundt, og over en bro for å komme til det hvor taubanen startet ved Deutsches Eck
Taubanen opp til festningen koster 9,90 euro,- pr person t/r og kan anbefales. Flott utsikt der oppe, men vi var ikke på omvisning i festningen. Den koster ca 7 euro, men interesserte oss ikke.

Taubanen ned og en lang tur gjennom gamlebyen var mye mer morsomt. Ute-lunsj på en Italiensk restaurant for en billig penge, og så trasket vi «hjem». 15425 skritt og 11540 meter ble dagens etappe. Dette minner litt på en treningsleir, og det er det også:-) Å feriere med Guri krever sin mann!!!

Nå sitter vi i regnværet og koser oss i bilen. Det var meldt regn fra kl. 12 i dag, men regnet startet ikke før kl 18. Resten av kvelden blir avsluttet med TV og litt ……:-)

I morgen blir det en litt kort etappe. Først skal vi til TÜV og kjøpe Umweltplakette som gjør at vi kan kjøre helt inn til sentrum i noen tyske byer. Dette er viktig og nødvendig. Vi har en Euro 6 motor i bilen, og det vil si at vi forurenser så lite at vi kan kjøre til sentrum i alle tyske byer.
Så skal kjøre opp til Trier som ligger ved  Mosel, og rett ved grensen til Luxenburg. Trier er Tysklands eldste by, og vi kommer kanskje til å være der 2 netter

Mer vet vi ikke ennå:-)


Pub helt ned til elven

Minnestein over jøder fra Koblenz som døde i konsentrasjonsleire under krigen

Campingen sett fra taubanen. Bilen ser du ikke 🙂

Koblenz

En halvlier øl til 3,40 euro er innafor 🙂

0,7 liter Jegermeister pluss to snapsglass. Men jeg liker ikke Jeger 🙂

Share This:

Legg igjen en kommentar