Sommeren 2022

Siden det var to langturer på planen for 2022, så ville vi kun ta noen småturer på sommeren.

Det ble blant annet tur til Skara sommerland med barnebarn St.hans-helgen (23. – 26. juni), turer til Fredrikstad gjestehavn og bobilparkering (30. juni – 3. juli), Lenningen ved foten av Synnfjell og Aurdal fjordcamping 6. – 11. juli.

Så ble det en 14 dagers tur til Sverige (18. juli – 3. august), hvor vi hadde overnattinger i Kristinehamn, Lyrestad, Mariestad, Hjo og Smögen blant annet.
Vi har vært flere ganger ved Gøta kanal, vi liker å sykle langs kanalen. Denne gangen lå vi på bobilparkeringen i Lyrestad for første gang (men ikke siste sa vi). Her er det populært, og dermed ofte fullt, så en må ofte stå og vente og se om det blir noe ledig. Første gangen vi prøvde fikk vi ikke plass, så da dro vi til Mariestad i stedet og var der et par-tre dager. Fint på havna der og. Derfra reiste vi til Hjo et par dager før vi dro vi tilbake til Lyrestad, og da var vi heldige og fikk plass. Været var veldig fint, så vi ble der en uke. Opplevde også Lyrestad-dagen som arrangeres siste lørdag i juli. Her er det blant annet ku-bingo, mange salgsboder av ymse slag og skikkelig liv.

Ku-bingo var nytt for oss…

På hjemveien tok vi et par overnattinger i Smögen (bobilparkeringen nær sentrum). Trangt om plassen her også, men vi kom ganske tidlig og fikk plass. Ble helt fullt ut over kvelden. Smögen er jo flott på fine sommerdager.

Etter noen dager hjemme rykket det igjen i bobilfoten. Denne gangen hadde vi lyst til å besøke Venabygdsfjellet, og fant en fin plass ved Muvatnet. Der var vi fra 7. – 9. august. Prøvde fiskelykken, men uten resultat selv etter flere timers fisking. Men fint vær og flotte omgivelser. Etter et par dager der forflyttet vi oss. Måtte bl.a. tømme dokasetten. Hadde ikke fått kjøpt en ekstra en enda til denne bilen, men det skal gjøres så det er lettere å fricampe flere dager. Men vi kjørte til Totenåsen og prøvde et par steder der (Hersjøen og Hommelsjøen) 9. – 11. august. Forsøkte å kapre fisken her og, men ikke noen fiskelykke her heller. Men dette var og et fint opphold i fint vær. 11. august dro vi hjem. Dette var siste turen før den planlagte høstturen til Spania som starter hjemmefra 31. august.

Selv om vi sa vi bare skulle ta noen småturer denne sommeren så ble det mange døgn i bobilen. Deilig bare å kunne dra når en ønsker og har lyst og bestemme seg for reisemål underveis.

Share This:

Legg igjen en kommentar