Påsken 2023

Påsken var for oss den første ordentlige bobilturen i 2023. Vi har hytte på fjellet som vi bruker mye om vinteren, derfor har vi bilen lagret disse månedene i vinterhalvåret (fra november til april). Sågar hadde vi denne gangen avskiltet bobilen – med kun lagringsforsikring – og sparte noen tusen på det. Lettvint nå å gjøre dette på nett.

Vi hadde bestemt oss for å tilbringe påsken på vestkysten av Sverige. På forhånd hadde vi bestilt et par netter på Bastevikholmarna bobilplass utenfor Lysekil (Lysekil marina). Det var kun to netter det var ledig for forhåndbestilling der. Datoene vi fikk bestilt var fra onsdag 5. april til fredag 7. april (langfredag). Så fikk vi ta resten som det kom.

Da det nå rykket i bobilføttene våre så pakket vi bilen og dro avgårde torsdag 30. mars (torsdag før palmesøndag).

Torsdag 30. mars 2022 – Hamar – Lysekil – 384 km

Vi hadde ikke helt bestemt oss for hvor langt vi skulle kjøre denne første dagen. Det var litt dårlig vær, og meldt snø litt senere på dagen. Vi tok sikte på Strømstad for å handle og bunkre litt, og fikk se an når vi kom dit om det var aktuelt å sove over der. Vi fikk handlet, og tenkte kanskje vi skulle overnatte på Bojardalen Parkering, men vi fant ut at vi skulle kjøre litt lenger da det ennå var mye igjen av dagen. Snødde så vidt det var, men ikke noe problem å kjøre. Vi kjørte så innom stellplassen i Hunnebostrand, men heller ikke der hadde vi lyst til å stoppe. Så det ble Lysekil. Der fant vi fram til Fiskhamnens Husbilsparkering, hvor det fra før sto en tre-fire biler. Her er det plass til 20. En del av servicehuset var åpent, men vannkrana var fortsatt stengt pga for lave temperaturer. Så vannpåfylling og dotømming måtte vi til den andre bobilplassen lenger bort (Kolholmarnas Husbilparkering) for å gjøre. Denne plassen, med plass til 36 biler, var ikke åpnet enda, det skulle først skje på skjærtorsdag.

Torsdag 30. mars 2022 – Onsdag 5. april 2022: Lysekil

Vi kom oss på plass og fikk oss en god natts søvn. Dagen etter våknet vi til dårlig vær; snø og kraftig vind. Men vi gikk en tur i byen og så oss litt omkring. Ellers innevær og tv-titting.

Etterhvert ble det finere vær. Sola tittet frem og selv om det blåste kunne vi sitte ute i le av bilen. Nå kom det flere og flere biler og det tok ikke lange tiden før plassen var fylt opp. Det var første gangen vi var på denne plassen, og her likte vi oss godt. Veldig mange nordmenn som hadde tatt turen nedover kysten, og vi kom i prat med mange hyggelige bobilfolk.

Vi hadde egentlig tenkt å kjøre raskt videre nedover mot Gøteborg, og kanskje besøke øyene utenfor der. Men vi syntes det var så trivelig i Lysekil, så det ble enda en natt og enda en, og til slutt bestemte vi oss for å være der frem til vi skulle til Lysekil marina hvor vi hadde bestilt. Vi gikk flere turer i byen, og vi oppdaget de flotte turstiene rundt byen. Her har de virkelig lagt godt til rette for turgåing, og det ble mange gåturer disse dagene. Været holdt seg fint gjennom disse dagene og vi kunne nyte solen. Deilig. Denne plassen ligger veldig bynært og det er en ICA-butikk med lange åpningstiden rett ved.

Onsdag 5. april 2023 – Lysekil – Bastevikholmarna – 12,3 km

Onsdag 5. april satte vi kursen mot Basteviksholmarna bobilplass (Lysekil marina) – kun litt over 12 km unna. Så vi kom tidlig frem, og plassen vi hadde bestilt var ledig. Dette var en flott plass. Nye terrasser til en del av bobilplassene var bygget året før, og nytt servicehus var på plass. Ellers var det kun en restaurant (som ikke åpnet før skjærtorsdag) og en liten resepsjon med noen kioskvarer.

Onsdag 5. april 2023 – fredag 7. april 2023: Basteviksholmarna bobilplass

Det var fint vær da vi kom. Selv om det blåste en del fant vi le og kunne sitte ute en god stund. På torsdag endret været seg, og det slapset ned. Men vi fikk gått oss en god tur allikevel. Her er det nok helt nydelig sommerstid. En plass vi gjerne kommer tilbake til. Det ble helt fullt også på denne plassen etterhvert. Her er noen plasser som kan forhåndsbestilles, men de fleste er drop-in-plasser. Populært var det her ihvertfall.

Fredag 7. april 2023 – Basteviksholmarna – Lysekil – 61,5 km

Vi måtte forlate denne fine plassen på fredag da det nå var fullt her. Litt synd, for nå kom det fine været tilbake. Vi lurte på hvor vi nå skulle ta ferden. Vi hadde hørt om en bobilplass i Henån, så vi tok veien dit. På denne stekningen måtte vi ta en bilferge. Disse er gratis i Sverige.

Da vi kom til Henån var det helt smekka fullt på bobilparkeringen. Vi sto og ventet litt for å se om det dro noen, men dette ga vi opp ganske snart. Veldig mange bobiler på veiene i påsken, og fullt mange plasser. Vi bestemte oss for å dra tilbake til Lysekil og se om det mot formodning skulle være plass på bobilplassen på havna hvor vi dro fra for to dager siden. Da vi kom dro det akkurat en bil, og vi fikk faktisk en plass. Mange sa vi hadde vært veldig heldige, for før på dagen hadde det sikkert kjørt en 20-30 biler inn for å se om det var ledig plass. Men vi var overlykkelige for igjen å ha fått plass her.

Fredag 7. april 2023 – Mandag 10. april 2023: Fiskhamnens Husbilparkering

Nå var finværet kommet for fullt også, og vinden hadde løyet. Så det ble noen fine dager med mye sol og kos ute. Turstiene måtte også nå benyttes. Nå hadde kommunen også åpnet for vannet og resten av servicehuset og de hadde åpnet den andre bobilparkeringen rett ved. Fullt alle stand.

På lørdag tok vi båten ut til øya Skaftö. Turen tar ca 15 min. Vi ruslet en tur og så oss omkring; et koselig sted. Også her tenker vi at det må være idyllisk sommerstid. Vi avsluttet oppholdet med et besøk på restauranten på brygga og fortærte et rekesmørbrød og en øl hver før vi tok båten tilbake.

Mandag 10. april 2023 – Lysekil – Åmål – 163 km

2. påskedag forlot vi Lysekil for denne gang, og tenkte at vi nå måtte vende snuta hjemover igjen. Men vi hadde ikke lyst til å dra helt hjem ennå, så vi kjørte langs Vänern for å finne neste overnatting. Valget falt på Åmål og bobilparkeringen på havna.

Mandag 10. april 2023 – Tirsdag 11. april 2023: Stellplass Åmål

Denne plassen hadde nok hatt mye besøk i påsken. Det så vi på sporene. Nå sto det kun et par biler foruten oss der. Været hadde nå blitt litt dårligere igjen, så ikke noe utevær. Men vi rigget oss til og hadde tenkte å være et par dager. Men dagen etter bestemte vi oss for å kjøre litt nærmere hjem.

Bobilparkering Åmål

Tirsdag 11. april 2023 – Åmål – Arvika – 85,7 km

Siden været ikke var det beste så fant vi ut at vi likesågodt kunne kjøre litt i stedet for å være en dag til i Åmål. Så da ble det noen få mil på veien. Destinasjon Arvika for å avslutte den litt forlengede påskeferien. En siste overnatting før hjemreisen.

Tirsdag 11. april – 2023 – Onsdag 12. april 2023: Arvika

Vi parkerte på gratisplassen i Arvika. Hadde det vært litt finere vær hadde vi nok valgt bobilplassen på havna. Men tenkte at dette var greit for en natt. Ingen andre biler på plassen da vi parkerte, men det kom et par trailere etterhvert. Ikke så mye spennende som skjedde, men vi koste oss i bilen for siste gang på denne turen. Etter en god natts søvn satte vi kursen hjem for å pakke ut og vaske klær – og gjøre bilen klar for neste tur.

Onsdag 12. april 2023 – Arvika – Hamar – 174 km

Da ble det siste etappe, og påsken 2023 var unnagjort. Vi har hatt en fin tur med mye fint vær. Deilig å være på ordentlig tur igjen, så nå er det bare å planlegge den neste. Vi skal nedover til Spania til høsten, men før det skal det bli mange fine turer både på fjellet og ved sjøen her hjemme.

Bobillivet er bare herlig.

Guri og Lars Ove

Share This:

Legg igjen en kommentar