24-29 juli. Badacsony camping ved Balatonsjøen i Ungarn

Etter å ha rigget oss på plass, så hadde vi 5 døgn på oss for å utforske nærområdet.
Balatonsjøen er ikke så veldig stor, Mjøsa er større. Men for en trafikk og folkeliv det er rundt hele sjøen. Vi lå ved byen Badacsony som er mest kjent for sin vinproduksjon.
Vi kunne se flere mindre hager utenfor private boliger som var fylt med vinranker. Plener og blomsterbed måtte vike for vinranker. Hvorfor det er gunstig å dyrke vindruer her vet jeg ikke, men det ligger en død vulkan her så det er mulig at jordsmonnet er perfekt.
Campingen er veldig bra, sanitæranlegget er rent og pent, og det er store fine pitcher her for både telt, campingvogner og bobiler. Av gjestene er det flest tyskere, men også Ungarere er gode gjester her. Vi så en norsk bil, men vi har ikke snakket med noen.
Utenfor porten til campingen ligger en liten butikk med det mest nødvendige, også ferske rundstykker til frokost. Det ligger også en Bistro ved siden av butikken, og der hadde vi en litt rar opplevelse en dag.
Vi hadde vært på en lang og god sykkeltur i varmen, og vi bestemte oss for å kjøpe litt vann og et glass hvitvin  før vi parkerte syklene for dagen.
Vi satte oss ute, men hun som tydeligvis driver bistroen var ikke å se. Lars Ove gikk da inn og bort til disken for å bestille. Han lurte på om de hadde kald og tørr hvitvin. Hun snudde seg for å sjekke i kjøleskapet, bøyde seg ned og hentet ut en 10-liters plastdunk med vin, hvor hun så smilte og kunne bekrefte at det hadde de, og hun skulle komme ut med to glass. Vinen var god, kald og kortreist den, og vi måtte betale 1000 HUF for serveringen, noe som blir ca 30 NOK 🙂 En noe spesiell men morsom opplevelse.
Dagen før ble vår egen vinopptrekker ødelagt og Guri gikk opp til bistroen for å forsøke å få lånt en. Hun fikk da opplyst at de kun hadde vin med skrukork, det vil si 10-liters plastkanner 🙂

Nå er verken Guri eller jeg kjent for å være så veldig aktive når vi er i hjemlandet, men når vi er på tur er vi faktisk det. Vi har syklet hver eneste dag her, og vi har sett og opplevd mye.
Vi hadde planer om å lage noen middager selv, men etter å ha funnet et såkalt supermaked så fant vi ikke noe typisk middagsmat. Supermarkedet var mindre enn ei pølsbu i Tyskland, men de hadde faktisk grillpølser der, noe vi kjøpte og skulle steke på kvelden. Noe annet kjøtt eller typisk middagsmat hadde de ikke, så vi lurer fælt på om Ungarere lager sin egen middag, eller om de går ut og spiser middag.
Om kvelden skulle kokken tilberede et herremåltid med pølse i rundstykke og han fyrte opp stekepanna. Vi har med grill men vi ville ikke forårsake noen brann, så stekepanna fikk fungere.
Kokken registrerte at det tok veldig lang tid å få brunet disse ungarske grillpølsene, men da det begynte å lukte brent plast, så fikk vi svaret på det. Pølseskinnet var av plast!!
Middagen ble da rundstykke med ost og skinke 🙂

Vi har som sagt syklet mye her nede, og i dag syklet vi oss bort. Vi var sikker på at vi syklet i retning av campingen, men når vi plutselig så campingen på andre siden av sjøen, så snudde vi 🙂
Og vi har unnet oss  lunsjer og middager på restauranter. Det har heller ikke kostet skjorta. I dag kjøpte vi to halvlitere og to gode porsjoner med Gyros, og det kostet 4000 HUF, eller kr 130.- for alt.
En dag unnet vi oss en halv liter hvitvin på restaurant og det kostet kr 16,50. Biligere kan det ikke bli 🙂

Bortsett fra å sykle blir det mye gåing, og det har også blitt bading i sjøen.

I det hele tatt har oppholdet her ved Balatonsjøen vært meget positivt, og vi har kost oss glugg ihjel.
I morgen kjører vi gjennom Slovakia og inn i Tsjekkia og vi håper å overnatte i nærheten av Praha. Videre vet vi ikke, annet enn at vi kommer til København neste torsdag.

Noen bilder:

Utsikten fra foten av vulkanen. Opp hit var det veldig bratt
Vulkanen sett nedenfra
Plenen foran bilen. Vi har vaktmester 🙂
Det svømmer flere svanepar med unger rett uten for campingen. Og vi bader sammen med de 🙂 De finnes ikke redde mennesker
Dette er ingen svane, men ei fra Hamar som ligger og dupper i sjøen 🙂
Fredag kveld tok vi syklene opp til en vingård for å spise, men de hadde ingen meny verken på tysk eller engelsk, så det ble en liten øl og en burger. Og dette var faktisk den beste burgeren vi noen gang har spist!!
Her venter vi på burgeren på vingården. Vi hadde bestillingsnr 94 og måtte hente maten selv. Men hva er 94 på Ungarsk? Det gikk bra 🙂
Parabolen virker ikke så langt øst, men vi har internett og TV2 Sumo, og de blir det TDF på ettermiddagene
Kveldskos nest siste kvelden

Legg igjen en kommentar