23 juli. Dolomittene – Maribor i Slovenia

Da var vi ferdige med Dolomittene for denne gang.og vi satte kursen mot Balatonsjøen i Ungarn, men det ble litt for langt å kjøre, så vi bestemte oss for å ta en overnatting i Slovenia.
Turen ned fra Dolomittene gikk forsåvidt greit. Det er mye trafikk, og til å begynne med så er det noen steder veldig smale veier. Jeg var til tider glad jeg ikke kjørte Concorde 🙂
Men så når vi er nede så blir veistandarden bedre og vi kunne lange ut mot Slovenia.
Vi visste at det også var bomveier i det landet, men sjåføren hadde ikke gjort leksa si, og visste ikke om det var å betale med kort eller kontant på bomstasjonene, eller om det var vignett. En vignett brukes om innledende presentasjonssekvenser til en film eller et tv-program, men her nede betyr det noe annet. 
Her betyr det rett og slett et klistremerke som skal limes på frontrutens øverste venstre kant for å vise at du har betalt motorveiavgift. Den kan normalt kjøpes på bensinstasjoner rundt grenseovergangene eller digitalt via nettet, men sjåføren overså dette og blåste inn i landet uten å betale noe som helst.
Fadesen ble oppdaget av co-driveren raskt, og vi stoppet på første bensinstasjon og kjøpte denne vignetten. Den kostet 15 euro og var gyldig i 10 dager.

Så kom overraskelsen. Vi trodde kanskje at standarden på veinettet østover ikke var så bra som vestover, men der tok vi grundig feil.
Veiene var utrolig flotte, og det var lite trafikk. Det som kanskje overrasket mest var at absolutt alt så rent og veldig velstelt ut, noe vi fikk se på nært hold når vi ankom byen Maribor.
Vi tok inn på en campingplass 7 km utenfor sentrum. Campingen het Kekec, og var en liten familiedrevet plass som forsterket inntrykket om at alt så velstelt og ordentlig ut. Her var det romslige plasser, og eieren hadde helt klart gjort maksimalt ut av plassen sin.
Det var ingen spisesteder på plassen, men vi gikk bare 2-300 meter før vi var inne i et lite sentrum som sikkert var en forstad til Maribor. På turen gikk vi forbi mange flotte villaer, og med utrolig flotte hager. Etter en liten matbit og en kald øl, så gikk vi innom supermarkedet for å handle inn til middag. Middagen ble tilberedt og ble fortært ved bilen, og det ble tidlig kveld.

Men inntrykket av Slovenia var udelt positiv, og dette er absolutt ikke et typisk «øst-blokk» land. Fine hus og fine biler var det å se overalt.
I morgen går turen videre inn i Ungarn og til Balatonsjøen.

Noen bilder:

Innkjøring til campingen
Flotte luftige plasser

Legg igjen en kommentar