Mombaruzzo i Piemonte – Lezzeno ved Comosjøen

Den 19. juli kjørte vi fra Mombaruzzo i Piemonte til Lezzeno ved Como-sjøen. En strekning på ca 20 mil, som vi tenkte var fort gjort. Selv om det var en del trafikk, særlig ved Milano, gikk det fort og greit til vi kom til Como by. Derfra til Lezzeno var det ca 25 km – og veiene var litt annerledes enn forventet. Det var særdeles trange og svingete veier og ganske mye trafikk, så vi ble mer slitne av å kjøre denne lille strekningen enn 30 mil på autobanen. Det var litt vanskelig å finne hotellet, her var bratt og adressen fant vi ikke på GPS’en. Men etter bare å ha kjørt litte bitt feil fant vi hotellet, Crotto dei Pescatori. Og det viste seg å være en perle rett ved sjøen. Etter å ha fått installert oss kunne vi senke skuldrene og nyte det flotte landskapet rundt sjøen. Vi spiste en god lunsj på terrassen på hotellet, der spiste vi også forøvrig middagen.

IMG_1709IMG_1706IMG_1710

Den ene hele dagen vi hadde her hadde vi bestemt oss for å ta en båttur på Comosjøen. Vi fikk opplyst på hotellet at det gikk båt fra Bellagio og som tok en rundtur på sjøen. Så vi tok bilen til båthavna – ca 7 km – og fikk etter litt strev parkert bilen. Men vi rakk akkurat ferja. Turen var slik at vi kunne gå av og på hvor vi ønsket, så vi gikk av i Tremezzo og Menaggio. Sistnevnte sted spiste vi lunsj og til dessert deilig italiensk is og espresso. Båten var også innom andre småsteder, men vi valgte ikke å gå i land annet enn på nevnte steder. En flott tur på sjøen i et vilt og vakkert landskap. Vi snakket om at vi kunne tenkt oss tilbake til Comosjøen en eller annen gang. Vi har flere ganger vært ved Gardasjøen som ikke ligger så langt unna, men må innrømme at Como er litt annerledes, som sagt mer vilt og vakkert.

IMG_1711IMG_1714IMG_1712

Kvelden skal avsluttes med middag på hotellets terrasse i kveld. I morgen går ferden videre til Tyskland og Moseldalen, en strekning på over 70 mil.

Share This:

Legg igjen en kommentar