Konstanz – Mombaruzzo i Piemonte

Fra Konstanz til Mombaruzzo i Piemonte er det noen og førti mil. Turen gikk gjennom Sveits, på grensen til Lichtenstein, innom Østerrike, så Sveits igjen før vi kom inn i Italia. Mange kjente steder så vi på veiskiltene.

Render

Det var flott å kjøre inn i Alpene. Snødekte fjell er mektig. Kjøreturen gikk veldig greit uten noen form for problemer. Vi så frem til å komme til vingården vi besøkte for 4 år siden.

IMG_1689IMG_1685

Etter ca 6 – 7 timer var vi fremme på vingården I Vigneti del Mandorlo i Mombaruzzo i Piemonte hvor vi skulle være i 3 døgn.

Og vi kjente oss godt igjen. Hus, hage og bikkje var som vi husket det. Vi var litt usikre på om innehaverne var de samme, men fant ut etter å ha snakket med dem at det var det. Litt vanskelig å kommunisere da ingen med unntak av husvertinnen snakker engelsk. Kun italiensk. Men dette er et kjempehyggelig sted med knakende god service. Innehaverne Gemma og Marcello visste ikke hva godt de kunne gjøre for oss for at vi skulle ha et hyggelig opphold.

På dagtid kjørte vi rundt i distriktet til nærliggende byer, på ettermiddagene ble det soling og bading ved bassenget etterfulgt av et godt glass hvitvin hvor vi også fikk skinke, ost, hjemmelagede grissini, oliven, chips og peanøtter uten å ha bestilt det – før vi hver kveld fikk hjemmelaget 5-retters middag og deilig rødvin. Hadde vel trillet hjem igjen hvis vi skulle fortsette å leve slik i mange dager til…

vingårdenIMG_1703IMG_1702IMG_1700IMG_1697IMG_1695

Tilfeldigvis kom Lars Ove i snakk med han som produserer vinen for denne vingården, mr Roberto Urscheler. Vi synes vinen vi fikk her var aldeles nydelig, både den hvite og røde, og det var derfor morsomt at vi ble invitert til Roberto på hans vingård (6 km fra gården vi bodde på) hvor han produserer vin både for seg selv og fire andre vingårder. Han hadde en spennende historie å fortelle oss, hvorfor og hvordan han i ung alder begynte å produsere vin. Drømmen var den gang å bli rockestjerne, men tilfeldighetene gjorde at han tok over familiens vingård i stedet. Han fortalte at han tok med seg sine kreative evner inn i vinproduksjonen og at dette ikke kun var business, men en lidenskap han har. En særdeles morsom og symptaisk kar. Vi fikk prøvesmake noen av hans viner, og selvsagt ble det en god handel ut av dette besøket. Minneverdig.

20160720_100253IMG_1698IMG_1704

13709999_10153597991811861_4627741085820827849_n

Besøket i Piemonte og denne vingården kommer vi helt sikkert tilbake til hvis vi skal i dette distriktet igjen. Kan anbefales!

Etter dette oppholdet gikk turen nordover i Italia, til vakre Comosjøen som vi har hørt så mye om, men som vi tidligere aldri har besøkt. Gleder oss.

Share This:

Legg igjen en kommentar